Overhemd en stropdas

Een passende stropdas vinden voor je overhemd

Hoe zou je een goed geklede man omschrijven? Is het door hoe zorgvuldig verzorgd zijn haar is? Misschien hoe gepoetst zijn schoenen zijn?
Beide zijn goede indicatoren van een man die goed in elkaar zit......maar laten we dit bepalende stijlkenmerk niet over het hoofd zien......
Een scherp geklede man moet in staat zijn om zijn stropdas, overhemd en jasje op elkaar af te stemmen.
Klaar om er beter in te worden?
Hoewel dit artikel niet diep ingaat op het matchen van specifieke stropdassen bij overhemden en jasjes (daar zou een encyclopedie voor nodig zijn!) leer je wel de basis.
Een solide basis is alles wat de meeste mannen nodig hebben om slimme beslissingen te nemen voordat ze kleding kopen en mixen en matchen wat ze al hebben.
Laten we nu ter zake komen.

 


 

De das moet het hemd en jasje aanvullen

Een overhemd en jasje kopen die bij de stropdassen passen die je al hebt is niet de slimste manier om een garderobe op te bouwen.
Dat is alsof je je garagedeur installeert om de kleur van je grasmaaier te matchen.
Richt je in plaats daarvan op het matchen van je accessoires en overhemd met je duurste items (pakken en jasjes!) en werk je weg naar beneden naar items die minder kosten - zoals je stropdas.
Je moet de items in kwestie in de volgende volgorde kopen:
- Jasjes/pakken - Het maakt niet uit of het een blazer of sportjasje is, dit zal waarschijnlijk het duurste item van de drie zijn. Probeer een jasje in neutrale, effen kleuren aan te schaffen om te vermijden dat je er maar weinig bij kunt combineren. Het is veel makkelijker om een marineblauwe blazer te matchen dan een groene met een geruit patroon.
- Overhemd - Je tweede investering moet conservatief blijven met een beetje meer speelruimte om te experimenteren. Je kunt niet de fout ingaan met effen overhemden in wit en blauw, maar je kunt ook beginnen met roze, grijs en subtiele krijtstrepen.
- Stropdas - Stropdassen kunnen duur zijn, afhankelijk van waar ze gemaakt worden en de gebruikte stof, maar je kunt er ook een kopen voor een lage prijs. Je kunt je persoonlijkheid laten zien met je stropdassen, maar denk eerst aan de kleuren en patronen van je jasje en overhemden.


 Stropdas proporties

Stropdassen zijn er in vele maten en lengtes.
Echter, de breedte is waar mensen het verschil zullen opmerken - vooral als de verhoudingen niet kloppen.
Als algemene richtlijn geldt dat je stropdas ongeveer 7.5 tot 9 CM breed moet zijn of nauw moet aansluiten bij de breedte van je revers.

Als de breedte groter is, loop je het risico dat de das te dik is en belangrijker lijkt dan de belangrijke delen van je outfit, zoals het jasje zelf. Te dun en het laat je er groot uitzien alsof je iets trendy draagt.
Een andere manier om de afmetingen van je das te bepalen is de breedte van de revers van je jasje. Je das moet nauw overeenkomen met je revers om evenwichtige proporties te verzekeren.


Stropdas patronen


Als er ooit een kledingstuk was dat het goed doet in verschillende kleuren en patronen dan is het wel de das.
Opties zijn een groot goed voor mannen, maar ze kunnen ook verwarring scheppen.
Hier is een kleine greep uit de soorten stropdassen die je bij je lokale herenmodezaak kunt vinden.

  • Stippen
  • Effen
  • Kleine herhalende patronen
  • Strepen (van breed tot dun)
  • Paisley

Een ding dat u moet onthouden: uw stropdas patroon mag nooit exact overeenkomen met uw overhemd patroon in verhouding.
Bijvoorbeeld - een blauwe gestreepte das moet niet gedragen worden met een blauw gestreept overhemd met dezelfde verhoudingen. Er zou geen contrast zijn en zal op een abnormale manier in elkaar overlopen waardoor de anderen misschien zelfs beweging zien (waar er geen is!).


Stropdaskleuren


Je kunt niet fout gaan door vast te houden aan kleuren met koelere tinten, zoals diepblauw, olijfgroen en koninklijk paars.
Dit zal ervoor zorgen dat een breed scala van uw shirts en jassen goed bij elkaar passen, ervan uitgaande dat ze licht van kleur en eenvoudig van patroon zijn.
Als je wat extra aandacht op jezelf wilt vestigen, komen de warmere kleuren van de stropdas in het spel.
Rode, oranje en gele stropdassen passen goed bij een marineblauw of antracietkleurig pak, wat een geweldige combinatie is als u een presentatie geeft of een vergadering leidt.


#5 Stropdas Stof & Stijlen


Met de hoeveelheid stropdassen die vandaag beschikbaar zijn, is het geen vraag waarom mannen in de war raken wanneer ze proberen bij hun overhemden en jasjes te passen.
Het lijkt wel of er elke dag nieuwe soorten dassen opduiken.
Als het op stropdasfabrikaten en materialen aankomt - hier zijn de basisprincipes

- Zijden stropdas - Een klassieke zijden stropdas is de beste stijl die je kunt kopen. Het luxueuze gevoel van zijde in combinatie met zijn herkenbaarheid maken het een top keuze voor mannen. Het type zijde dat gebruikt wordt kan variëren van glad tot licht stijf.
- Kasjmier Stropdas - Na zijde is deze zachte haarsoort warmer dan wol.
- Satijn Stropdas - Satijn stof kan gemaakt worden met vele stoffen die gebruik maken van de "satijn weving". Satijnen stropdassen hebben een natuurlijke glans die kan wedijveren met zijde tegen een lagere prijs. Het gevoel van een satijnen stropdas is echter wat doffer vergeleken met zijde of kasjmier.
- Polyester Stropdas - Een op petroleum gebaseerde stof, polyester is ook geïnspireerd door de luxe van zijde, maar komt te kort. Polyester stropdassen zijn minder duur, wat voor sommige shoppers als een pluspunt kan worden gezien.
 

15-09-2021